La nostra història

Tanaka Teatre neix a finals del 2007 de la inquietud de dues actrius amb una àmplia experiència en el món infantil, tant en el camp teatral com educatiu. L’estiu del 2022, l’Ariadna Matas agafa les regnes de la companyia després de la marxa de l’Elsa Lluch.

En tots els nostres espectacles la comèdia i els valors pedagògics s’entrellacen en un còctel que té com a objectiu agradar a petits i grans. Entenem el teatre com una eina de comunicació de valors i emocions, d’aprenentatge i, per descomptat, de diversió. I el vivim amb molta passió!

Hem actuat en teatres, places, biblioteques i centres cívics d’arreu de Catalunya, amb espectacles i amb creacions a mida. Ens agrada créixer i no pararem d’inventar!

Tanaka Teatre

Qui és qui?

Ariadna Matas

Ariadna Matas

Actriu i directora creativa

Actriu, dramaturga, cantant i titellaire. Va estudiar a l’Estudi Nancy Tuñón i també és membre de la companyia Parking Shakespeare sota la direcció de Marc Rosich, Isra Solà o Carla Rovira, entre d'altres, i  amb la qual ha actuat a Temporada Alta, Fira de Tàrrega, Festival Grec de Barcelona i la Sala Beckett. També és biòloga i l’encarregada de les xarxes socials de la companyia. Una perepunyetes de la dicció.
Marta Méndez

Marta Méndez

Il·luminadora

Formada a l’ECAM (Escola de Cinematografia de l’Audiovisual de Madrid) i graduada a l’ESAD (Escola Superior d’Art Dramàtic) d’Astúries. També és actriu i professora d'interpretació. Feminista combativa, ens resol tots els problemes en un obrir i tancar d’ulls.
Adrià Aubert

Adrià Aubert

Director d’escena i músic

És cofundador de la companyia Els Pirates Teatre i director artístic d’El Maldà. Format a l’Institut del Teatre, ha estat director de muntatges com Les Feres de Shakespeare, Gran Fracaroli de Joan Brossa o el Somni d'una nit d'estiu de William Shakespeare. Ha dirigit La petita Capmany i ens hem entès des del minut zero connectant amb l’estil de la companyia. Calmat sempre en aparença, empaqueta les escenografies com ningú.
Lluís Cartes

Lluís Cartes

Músic

Format a l’Aula de Jazz, al Taller de músics de Barcelona i en tècniques de les Arts a l’Institut del Teatre, direcció de cors, i post-producció d’àudio-digital. Ha compartit projectes i escenaris amb Marc Parrot, Toti Soler, Joan Oller, Ramón Simó o Pepa Plana, entre d’altres. Converteix els nostres somnis en música i escolta amb paciència els mil canvis i matisos que li demanem.
Elsa Lluch

Elsa Lluch

Actriu

Fundadora de Tanaka Teatre des de 2007 fins l'estiu del 2022, etapa en que fou creadora, directora, actriu, titellaire i comercial. Va estudiar a l’Estudi Nancy Tuñón, completant la formació a El Timbal, Eòlia, i amb directors com Javier Daulte, Loco Brusca (clown) i Jordi Bertran (titellaire). Ha treballat com a pallassa, contacontes, conductora d'actes i en diversos muntatges de la companyia La Virgueria. També és psicòloga i professora de teatre i expressió. És infal·lible en tancar bolos i una crack en afegir gags absurds als espectacles. Però no la deixeu sola al volant!
Ariadna Pastor

Ariadna Pastor

Actriu

Estudià Interpretació a l'Institut del Teatre i un Màster de Guió Audiovisual a la UNIR. Actriu a "Somni d'una nit d'estiu" a l’Escenari Joan Brossa i "Nit de reis" al Teatre Akadèmia. Ha traduït i adaptat "Les feres de Shakespeare" (Festival Grec 2019) i el "Somni d'una nit d'estiu" (Pirates Teatre) i ha guanyat dues edicions del Festival Píndoles. Una tot terreny capaç d'estar a diferents companyies i escriure tres textos alhora. Tot sense cap ordre, ben despentinada, però amb un gran somriure.
Laura Yvars

Laura Yvars

Actriu

Llicenciada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre. Entre altres moltes feines com a cantant i actriu, interpreta el paper d'Hermione a Un musical Innominable i fa gira per España amb els clàssics “La casa de Bernarda Alba” i “La vida es sueño” amb la companyia Teatre del Repartidor. És actriu de diferents muntatges de Tanaka. De princesa a trol, encarna els personatges amb una gran varietat de registres i veus; però és capaç de perdre’s a dins dels camerinos.
Anna Espunya

Anna Espunya

Il·luminadora.

Té estudis d’Humanitats a la UAB, Música Moderna i Jazz a l’Aula de Músics de Barcelona  i Luminotècnia i So al Taller de Tècnics de l’Espectacle. És coordinadora de programació i responsable tècnic del Teatre Eòlia. També és músic. Ens la vam emportar de La Virgueria i enfoca amb una precisió mil·limètrica.
Thomas Pellizzari

Thomas Pellizzari

Ebenista i escenògraf

Format en informàtica a Toulouse i en ebenisteria a Perpinyà, aquest francès prové d’una família de generacions d’ebenistes. Fascinat des de petit per la fusta i els mecanismes, crea amb precisió, detall, resistència i versatilitat tots els projectes. Extremadament meticulós, és capaç de crear grans estructures que no pesen i fer encaixos inimaginables per al seu transport.

Hem participat a

Han confiat en nosaltres

Diputació de Barcelona
Escoles Sostenibles
Ajuntament de Barcelona
Petit Romea
Festival internacional de titelles de Gavà
Festival Literari Món Llibre
Festival Llegendes de Catalunya
Festival Romà Martí de Caldes
Festival Roma Martí de Caldes
Festival de Teatre al Carrer de Viladecans
Festival de Teatre al Carrer de Viladecans
Festival de Titelles de Barcelona
Festival de Titelles de Barcelona
Fundació la Roda
Generalitat de Catalunya
Porta 4 Teatre
Ajuntament de Collbató
Ajuntament de Figueres
Ajuntament de Sabadell
Biblioteques Municipals de Sabadell
Port de Barcelona
Ajuntament de Cornellà
Jocs Florals Escolars de Catalunya
Televisió de l'Hospitalet
The Family Run
iLubuc
Penguin Random House
Danone
Caprabo
Dharma Factory

I molts d'altres!

© 2019 Tanaka Teatre
Diseño y desarrollo: GaeaPeople